Safet Sušić: Kvalitetniji smo od Grčke, a pogled na naše navijače na tribinama bit će najveći motiv!

Izvor: SandzakInfo.net, 10.Okt.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Safet Sušić: Kvalitetniji smo od Grčke, a pogled na naše navijače na tribinama bit će najveći motiv!

Safet Sušić danas je na prvom treningu u sklopu priprema za kvalifikacioni meč protiv Grčke na Stadionu "Grbavica" raspolaganju imao sve pozvane igrače.
- Nema povrijeđenih i svi se osjećaju jako dobro, tako da smo trenirali u odličnom tempu. Igrači su super raspoloženi i mislim da jedva čekaju utakmicu. - kaže večeras Safet Sušić za Reprezentacija.ba portal.
- Napadaćemo onoliko koliko nam protivnik dozvoli, a cilj nam je da minimalno damo jedan gol. Znate već da ćemo igrati sa dva špica, sa nekoliko ofanzivnih igrača i mislim da su minimalne šanse da se utakmica završi rezultatom 0:0. Ako nismo u stanju zabiti nijedan gol u Atini, onda nemamo šta očekivati. - govori Sušić.
- Grčkoj fali Papadopulos koji je uistinu odličan igrač, nama Pjanić, no mislim da smo mi kvalitetnija ekipa od Grčke i idemo dole pokušati nešto napraviti. Ne želim ništa obećavati, ali daćemo sve od sebe da obradujemo naše sjajne navijače.  - smatra Pape.
- Vjerujte da nam puno znači kada vidimo grupe naših navijača na stadionima diljem svijeta i da nam to stvara ogroman motiv za boljom igrom. Ovaj put će biti manje naših navijača nego inače, no moji igrači su spremni za grčku atmosferu i lično ako mogu birati uvijek bih odabrao da se utakmica igra pred punim stadionom prije nego praznim, pa makar na tribinama bili i protivnički navijači. - zaključuje Safet Sušić.
Selektor Safet Sušić svoje će izabranike sutra izvesti na trening u 17,30 sati, ponovo na Stadion "Grbavica", što će ujedno predstavljati posljednji trening pred odlazak u Grčku, gdje će Zmajevi do utakmice u petak trenirati još dva puta.

Nastavak na SandzakInfo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.