Izvor: Blic, 20.Avg.2016, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA I GRČKA NISU DALE, U CRNOJ GORI MOŽE Promovisana knjiga "Velika Albanija"

Tahir Veliu, lider novoosnovanog Pokreta za ujedinjenje Albanije, održao je danas u naselju Tuzi kod Podgorice u Crnoj Gori promociju svoje knjige "Velka Albanija, koja je posvećena rešavanju albanskog pitanja na Balkanu u vidu svih teritorija na kojima žive Albanci.

#politika Veliu se osjeća kao kod kuće, za #Tuzi napisao da su #Albanija https://t.co/nSRiAm2bfS pic.twitter.com/myEA0XBjGi

Veliu je ranije tu knjigu i svoj pokret pokušao da promoviše u Srbiji i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Grčkoj, ali mu je, kako tvrdi, bio zabranjen ulaz u te dve zemlje.

Albanski političar je ranije najavio da će knjigu promovisati u mahom albanski naseljenom Tuziju, a na svom fejsbuk profilu je, kad je stigao u Tuzi, postavio sliku i napisao "Tuzi, Albanija".

Knjigu je promovisao jednoj u privatnoj kući, a crnogorskim medijima nije dozvolio snimanje prisutnih, jer smatra da bi to ugrozilo njihovu bezbednost.

Nedavno osnovani Pokret za ujedinjenje Albanije, predstavlja se kao organizacija koja "namerava da ujedini sve Albance u jednu državu," preneli su ranije mediji.

Prema njegovom zvaničnom sajtu, Veliu smatra da je Ujedinjena Albanija najvredniji ideal za svakog Albanca koji pretpostavlja istinsku Albaniju, sa njenim "legalnim i istorijskim granicama" i kao takva garantuje "trajnu stabilnost u regionu."

Za svoju knjigu kaže da predstavlja "mirnu političku platformu."

- Moja knjiga predstavlja jednu mirnu politicku platformu koju Albanci nude svojim susedima na prijateljski način i tu nema nikakvog nasilja i opasnosti - izjavio je Veliu.

Po njemu, Ujedinjena Albanija pored toga što bi ispravila istorijsku nepravdu prema Albancima, je takođe od političkog i ekonomskog interesa za bolju budućnost Albanaca.

Grčke vlasti prošle nedelje nisu pustile Veliua da uđe u zemlju kako bi promovisao svoju knjigu, preneo je tom prilikom N1, citirajući grčke medije.

Prema medijskim navodima, nije 7. avgusta dozvolila da Veliju uđe u zemlju gde je u Preševu hteo da promoviše svoju knjigu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U CG promovisao "Veliku Albaniju": Srbi i Grci mi branili

Izvor: B92, 20.Avg.2016

Tahir Veliu, lider novoosnovanog Pokreta za ujedinjenje Albanije, odrzao je u naselju Tuzi kod Podgorice u Crnoj Gori promociju svoje knjige "Velka Albanija"...Knjiga je posvećena rešavanju albanskog pitanja na Balkanu u vidu svih teritorija na kojima žive Albanci...Veliu je ranije tu knjigu i svoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.