SP: Pala i Grčka, Srbija u finalu!

Izvor: B92, 11.Sep.2015, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Pala i Grčka, Srbija u finalu!

Juniorska reprezentacija Srbije izborila je plasman u finale prvenstva sveta u Kazahstanu, pošto je pobedila selekciju Grčke – 16:8 (5:2, 3:2, 3:2, 5:2).

U borbi za titulu izabranici selektora Vladimira Vujasinovića sastaće se sa pobednikom drugog polufinalnog meča u kojem igraju Mađarska i Italija.

U duelu sa Grčkom u potpunosti je došao do izražaja kvalitet srpskog tima. Grci su samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredinom prve četvrtine uspeli da izjednače na 2:2, a tada je napad Srbije proradio i do kraja četvrtine mreža rivala zatresla se tri puta golovima Toholja, Asanovića i Radojevića.

Dileme oko pobednika više nije bilo pošto je Srbija u drugoj četvrtini stekla četiri gola viška. Grci su početkom poslednjeg dela smanjili na 11:7, ali su zatim i potpuno stali, jer je Srbija zaigrala atraktivno, brzo i serijom od četiri gola ostvarila ubedljivu prednost.

"Zadovoljan sam uradjenim, nismo dozvolili Grcima da igraju kako su želeli. Bez obzira ko nam je rival u finalu siguran sam da će naši igrači dati sve od sebe. Imali smo dosta problema sa povredama i bolešću, ali u meču za zlato neće biti odstupanja. I Italija i Madjarska su sjajni timovi i biće to u svakom slučaju prava završnica turnira", rekao je Vujasinović.

Golove za srpsku reprezentaciju postigli su Subotić i Toholj po četiri, Asanović tri, Manojlović dva, a Repanović, Gogov i Radojević po jedan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.