Izvor: S media, 17.Maj.2013, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U GRČKOJ: Poslanik "Zlatne zore" u parlamentu uzviknuo “Hajl Hitler” (VIDEO)

Poslanik neonacističke partije "Zlatna zora" Panagiotis Iliopoulos izbačen je sa sednice Parlamenta Grčke nakon što je vređao poslanika iz levičarske partije Siriza.

Iliopoulos je imao verbalni obračun s liderom partije Siriza Ioanis Dragasakisom, a dok je izvođen iz sale neko od poslanika je nekoliko puta uzviknuo nacistički poklič "Hajl Hitler".

Potpredsednik parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i poslanik Sirize Ioanis Dragasakis je, nakon verbalne prepirke, zatražio da se sa sednice udalji Iliopoulos, koju su potom napustili i ostali poslanici partije "Zlatna zora".

Prema pisanju grčkih medija, nacistički pozdrav "Hajl Hitler" uzviknuo je poslanik "Zlatne zore" Kristos Papas.

Prošle sedmice Papas je u državnom parlamentu priznao da je pre nekoliko godina napisao tekst u kojem je hvalio Adolfa Hitlera kao "vizionara".

(Anadolija)

FOTO: Beta/ AP Photo/Fosphotos, Panayiotis Tzamaros

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.