SJAJNA IGRA ORLOVA: Srbija u poslednjoj proveri ubedljiva protiv Grčke (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 28.Jun.2016, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SJAJNA IGRA ORLOVA: Srbija u poslednjoj proveri ubedljiva protiv Grčke (VIDEO)

Košarkaši Srbije su u posednjoj proveri pred start kvalifikacija za Olimpisjke Igre u Kombank Areni ubedljivo savladali Grčku sa 91-76.

Meč nije počeo dobro za tim Aleksandra Đorđevića. Grčka se pokazala kao veoma žilav protivnik, ali raduje dizanje i sve bolja igra reprezentativaca Srbije kako je meč odmicao. 
SJAJNI POTEZI U ARENI: Još jedan Alley Oop, Gudurić za Dangubića (VIDEO)
Grci su sjajno počeli meč i bili u stalnom vođstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Priključak su držali Teodosić i Nikola Jokić, pa je prva četvrtina završena rezultatom 29-27 za Helene. 

Druga četvrtina je opčela sasvim drugačije. Orlovi su stegli u odbrani, a Jokiću i Teodosiću se priključio još jedan raspoložen igrač. Carovao je pod oba obruča Miroslav Raduljica, a u finišu poluvremena je sjajno odigrao i Stefan Jović, za vođstvo 53-46 na kraju prvog poluvremena.

Treća četvrtina bila je slična drugoj, igralo se koš za koš, pa Srbija nije uspela da se odepi i ostvari neku veću prednost.
Međutim, u poslednjoj četvrtini reprezentacija Srbije dodaje gas. Sve je prštalo od lepih poteza, a u jednom momentu Orlovi su se odlepili i na +20.
KAKVA BOMBA: Alley Oop Bogdanovića za Raduljicu (VIDEO)
Na kraju, 91-76 za Srbiju. Dobra i lepršava igra koja uverava da će Srbija na Kvalifikacvionom turniru biti prava i plasirati se na Olimpijske Igre.

Pored ubedljive pobede, treba naglasiti da su večeras za nacionalni tim debitovali Marko Gudurić i Rade Zagorac.
U reprezentaciji Srbije najubedljiviji je bio Nikola Jokić sa 20 poena i 5 skokova. Teodosić je postigao 16 poena i imao 3 asistencije, a Raduljica 14 poena i 2 skoka. 
U reprezentaciji Grčke su se istakli Atetokunbo sa 14 i Perperoglu sa 12 postignutih  poena.

 
Ovo je bila poslednja pripremna utakmica reprezentacije Srbije pred Kvalifikacioni turnir koji će se igrati u Beogradu od 4. do 9. jula. 
(Izvor: Sport Nation/youtube)
Protivnici reprezentacije Srbije če biti Portoriko i Angola, dok su u drugoj grupi Češka. Letonija i Japan.
Samo pobednik turnira će obezbediti plasman na Olimpijske Igre. 
The post SJAJNA IGRA ORLOVA: Srbija u poslednjoj proveri ubedljiva protiv Grčke (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.