SENZACIJA GRKA ZA OSMINU FINALA: Samaras sa bele tačke u 90+3 minutu odveo Grčku u istoriju

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Jun.2014, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SENZACIJA GRKA ZA OSMINU FINALA: Samaras sa bele tačke u 90+3 minutu odveo Grčku u istoriju

Grčka – Obala Slonovače 2:1 (1:0)
Strelci: 1:0 – Samaris u 24, 1:1 – Boni u 74, 2:1 Samaras u 90+3 iz jedanaesterca.
GRČKA: Karnezis (24. Glikos), Holebas, Sokratis, Manolas, Torosidis, Karagunis, Manijacis, Hristodolopulos, Kone (12. Samaris), Salpingidis, Samaras.
OBALA SLONOVAČE: Beri, Aurier, Kolo Ture, Bamba, Boka, Čeik Tiote (61. Boni), Serej Di, Kalu, Jaja Ture, Žervinjo, Drogba.

Grci su učinili ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je malo ko očekivao. Savladali su Obalu Slonovače i prvi put u istoriji plasirali se u osminu finala Svetskog prvenstva.
Tamo će se sastati sa Kostarikom.
Obala Slonovače je u prvih deset minuta dva puta pripretila preko Žervinja sa desne strane, ali su Grci uspeli da prekinu akcije.
Ređale su se prilike tima sa afričkog kontinenta, Drogba je primio loptu od Jaja Turea pred samim golom, ali je golman dobro intervenisao.
Uzvratili su Grci, ispred gola se našao Salpingidis, ali nije uspeo da realizuje šut, pošto je do lopte došao golman Obale Slonovače.
U prvih 15 minuta, konkretnija je bila reprezentacija Obale Slonovače.
U 23. minutu Jaja Ture je odlično proigrao Drogbu, koji je silovito krenuo ka golu protivnika, lopta je međutim, završila u autu.
Samo 60 sekundi posle, zbog povrede golman Grčke Orestis Karnezis napustio je teren, a zamenio ga je Panagiotis Glikos.
Konačno i šut na gol, sa pola terena pošao je Samaras, zaspao je u odbrani Jaja Ture, Samaras je dodao Holebasu, koji je sa ivice šesnaesterca sa desne strane odlično šutirao, ali je lopta pogodila prečku.
Sa obe noge startovao je Didije Drogba i zaslužio žuti karton, prvi na meču.
GOOOOL – pred kraj prvog poluvremena Grke je do vođstva doveo Samaris, koji je u igru ušao sa klupe u 12. minutu. Veliku grešku na sredini terena napravili su odbrambeni igrači Obale Slonovače i lopte se dokopao Samaras, prosledio ju je do Samarisa, koji je iz 100–postotne šanse, sam je bio ispred golmana, odlično šutirao i zatresao mrežu protivnika.
Jaja Ture je zatim u šesnaestercu Grčke odigrao pravu „simultanku“, šutirao je na gol, ali su igrači Grčke uspeli da zaustave loptu i prekinu ovu pretnju rivala.
Prvo poluvreme i završilo se minimalnim vođstvom grčke reprezentacije.
Na početku drugog dela meča, Drogba je bio u dobroj prilici, skočio je pred protivničkim golom, ali je u skoku napravio faul u napadu nad grčkim golmanom.
Usledio je onda silovit šut Čeik Tiotea, ali je reprezentativac Obale Slonovače šutirao pravo u golmana. Pripretio je posle toga i Žervinjo. Odlučni su bili u tim trenucima igrači Obale Slonovače da preokrenu rezultat i napadi su se nizali.
Nisu međutim ni Grci ostali dužni, Hristodolopulos je posle odličnog prodora, iz male blizine šutirao, ali je lopta završila pored gola. Pripretio je zatim i Salpigidis „bombom“ sa desne strane, ali je dobro reagovao golman protivnika.
Odličnu priliku imala je Grčka. Bili su u kontra–napadu, 3 na 1, sam je ostao Boka na svojoj polovini, ali ga je zaustavio Kalu i zaslužio žuti karton.
Karagunis je, međutim, izveo slobodan udarac, ali u živi zid Obale Slonovače.
Upravo je Kalu uputio opasan šut ka golu Grka, ali je lopta prošla pored stative.
Još jednom je Karagunis bio opasan po gol protivnika, ispalio je projektil i pogodio prečku.
GOOOL – Na opšte oduševljenje navijača Obale Slonovače, izjednačio je Vilfrid Boni, još jedna rezerva na meču.
Žervinjo je primio loptu sa leve strane i odlično je vratio do Bonija, koji se lepo snašao ispred gola i loptu smestio u mrežu Grka.
U sumnjivoj situaciji ispred gola Obale Slonovače, sudija je u trećem minutu sudijske nadoknade izrekao penal za Grčku. Izgledalo je da je Sio sa leđa zakačio Samarasa i tako naveo sudiju da pokaže na belu tačku. Upravo je Samaras izveo udarac i odveo Grčku u istorijsku osminu finala na svetskim prvenstvima.
Tabela grupe C: Kolumbija 9, Grčka 4, Obala Slonovače 3, Japan 1.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Samaras doneo Grcima istorijski plasman u osminu finala SP

Izvor: Politika, 25.Jun.2014

Njegovim golom sa bele tačke u poslednjim trenucima meča Grčka pobedila Obalu Slonovače s 2:1 (1:0) i prvi put se plasirala među 16 najboljih na svetu..Grčka se prvi put plasirala u osminu finala, pošto je u veoma uzbudljivom susretu u Fortalezi savladala Obalu Slonovače s 2:1 (1:0). Pored velike...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.