SADA JE ZVANIČNO: Grčka se kandidovala za domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SADA JE ZVANIČNO: Grčka se kandidovala za domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

FIBA konačnu odluku donosi 15. novembra.

Predsednik Košarkaškog saveza Grčke Jorgos Vasilakopulos potvrdio je da je Grčka podnela kandidaturu za domaćinstvo jednog od četiri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

 - Podneli smo kandidaturu. Trebaće nam dosta novca, ali moramo napraviti pomak i biti domaćini kvalifikacionog turnira. Država nam mora finansijski pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer federacija ne može sama da organizuje ovaj događaj, rekao je Vasilokopulos.

Prošle sedmice je Hrvatska dala finansijske garancije tamošnjem savezu u iznosu od tri miliona evra kako bi se kandidovao za završni turnir. Osim Grčke i Hrvatske, nameru da se kandiduju za organizaciju kvalifikacionog turnira pokazali su Srbija, Litvanija, Turska i Poljska. FIBA bi trebalo 15. novembra da saopšti ko će biti domaćin četiri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Adela Smajić, ćerka legende Partizana Admira Smajića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.