Ruske čokolade, kinesko pismo i grčke đakonije

Izvor: Politika, 16.Jul.2014, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske čokolade, kinesko pismo i grčke đakonije

Mladi i veseli ljudi, druženje, puno ukusnih specijaliteta i smiraj dana na Kalemegdanskoj tvrđavi obeležili su „Sajam država” održan u okviru festivala „Međunarodna studentska nedelja u Beogradu”.

Na terasi kafea „Pobednik” vrvelo je od omladinaca koji su razgovarali, smejali se i posetiocima ljubazno prikazivali obeležja svojih zemalja. Mlada Viktorija  iz Rusije objasnila nam je da je u Beograd došla sa oko 15 svojih zemljaka i da iako još nije dovoljno videla, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << misli da će se fenomenalno provesti. Rusi su kolegama iz sveta rešili da se predstave čokoladama, pečurkama, čuvenom votkom i „varenjem”, sličnom našem slatkom, dok su Slovenci delili ukusni liker od borovnice.

Studentkinja iz Kine pokazivala je svojim novim prijateljima kako da kineskim znakovima pišu sopstvena imena, a Grci su im ponudili specijalitete od masline. Kako je objasnila Eleni, ona i njenih pet koleginica mislile su da će se najbolje pokazati ako predstave piće „uzo” i grčke đakonije. Među njihovim specijalitetima bila je i „dolma”, jelo nalik sarmi sa listovima od grožđa i hleb sa origanom i maslinovim uljem, koji su nekada užinali grčki radnici.

Ni srpski studenti nisu ostali dužni, pa su se kolegama predstavili kiflicama, štrudlama, rakijom...

A. V.

objavljeno: 16.07.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.