Rumunija, Grčka i Bugarska pišu Makronu i Merkelovoj zbog Srbije

Izvor: RTS, 29.Mar.2019, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija, Grčka i Bugarska pišu Makronu i Merkelovoj zbog Srbije

Premijeri Rumunije, Bugarske i Grčke uputiće Angeli Merkel i Emanuelu Makronu zajedničko pismo podrške Srbiji na evropskom putu. To je večeras u Bukureštu novinarima preneo predsednik Aleksandar Vučić, nakon sastanka balkanske četvorke.
Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Srbija i te tri zemlje, sve tri članice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU, tako tesno sarađuju, a da iza suseda Srbije stoji ogromna teritorija, sa velikim brojem stanovnika.

"Višegradska grupa je veća i značajnija od nas, ali ovo može da bude, kako je rekao Aleksis Cipras – B 4. Mi u grupi, zajedno, mnogo smo snažniji nego pojedinačno i naš glas se daleko više i snažnije čuje. Mislim da to svi i te kako dobro razumeju", rekao je Vučić.
Podsetio je da se Rumunija bukvalno "tukla" i borila za Srbiju u Interpolu.
"Glasno su se borili za Srbiju i hvala im na tome", podvukao je predsednik i dodao da u Rumuniji postoji izreka da im neprijatelji u prošlosti jedino nisu bili Crno more i Srbija.
"Verujem da će u budućnosti, bar što se toga tiče, ostati isto", podvukao je Vučić koji se večeras sastao sa rumunskom premijerkom.
Predsednik Srbije danas je učestvovao na kvadrilaterali u Bukureštu sa premijerima Rumunije, Grčke i Bugarske.
Lideri četiri zemlje učesnice kvadrilaterale potpisali su Bukureštansku deklaraciju

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GLASNO SU SE BORILI, HVALA IM NA TOME: Rumunija, Grčka i Bugarska pišu Makronu i Merkelovoj zbog Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2019

Premijeri Rumunije, Bugarske i Grčke uputiće Angeli Merkel i Emanuelu Makronu zajedničko pismo podrške Srbiji na evropskom putu. To je večeras u Bukureštu novinarima preneo predsednik Aleksandar Vučić, nakon sastanka balkanske četvorke...Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo činjenicom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Rumunija, Grčka i Bugarska pišu Makronu i Merkelovoj zbog Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2019, 10:14

BUKUREŠT - Premijeri Rumunije, Bugarske i Grčke uputiće njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu zajedničko pismo podrške Srbiji na evropskom putu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.