Pustite Ruse, mi smo rešenje za gas

Izvor: B92, 16.Jun.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pustite Ruse, mi smo rešenje za gas

Nikozija -- Kipar bi mogao da snabdeva Bugarsku i druge centralnoevropske zemlje prirodnim gasom, što bi smanjilo veliku zavisnost ovog dela Evrope od ruskih isporuka gasa.

Bugarski ministar spoljnih poslova Kristijan Vigenin, nakon razgovora s kiparskim kolegom Janisom Kasulidesom, poručio je da bi Kipar mogao da ima veoma važnu ulogu u takozvanom "koridoru sever-jug", kojim bi gas bio isporučivan centralnoj Evropi preko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grčke, prenosi agencija AP.

Bugarski ministar je poručio da njegova zemlja ne može da nađe zamenu za sav ruski gas, ali da postoji opcija da i Kipar u budućnosti postane dostavljač gasa, iako je tek potrebno razraditi tu ideju.

Kipar je blizu svoje južne obale otkrio nalazište gasa, za koje se procenjuje da ima od 3,6 do šest biliona kubnih stopa gasa, a sprovode se istraživanja radi otkrivanja eventualnih novih nalazišta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pronađeno rešenje za gas: Postoje i druge opcije osim Rusije!

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jun.2014

Kipar bi mogao da snabdeva Bugarsku i druge centralno-evropske zemlje prirodnim gasom, čime bi se smanjila velika zavisnost tog regiona od ruskih isporuka gasa...Bugarski ministar spoljnih poslova, Kristijan Vigenin, nakon razgovora sa kiparskim kolegom Janisom Kasulidesom, poručio je da bi Kipar mogao...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.