Protest migranata na makedonsko-grčkoj granici

Izvor: Akter, 22.Nov.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest migranata na makedonsko-grčkoj granici

Migranti kampuju u Idomeniju već tri dana posle odluke makedonskih vlasti da ne propuštaju migrante iz zemalja koje nisu obuhvaćene ratnim zonama

Više od 1.000 migranata okupilo se na makedonsko-grčkoj granici u znak protesta zbog odluke Makedonije da ne propušta izbeglice koje ne dolaze iz ratnih zona na Bliskom istoku.

Migranti, koji su se juče okupili u grčkom pograničnom gradu Idomeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << uzvikujući "Sloboda", potiču iz više zemalja uključujući Maroko, Alžir, Pakistan i Iran, a traže da im se dopusti da uđu u Makedoniju, prenosi njujorški list "Dejli njuz".

U znak očaja u kojem se nalaze, mnogi od njih su stupili u štrajk glađu.

Fotografija na kojoj se vidi kako dečak dodiruje neutešnog oca u suzama na makedonsko-grčkoj granici izazvala je juče veliku pažnju na društvenim mrežama.

Na granici je raspoređen i veći broj grčkih policajaca, ali je protest ostao miran.

Zamenik grčkog ministra unutrašnjih poslova Janis Muzalas posetio je juče Idomeni i obećao da će do Atine besplatno biti prebačeni oni kojima nije dozvoljeno da uđu u Makedoniju.

.

Njujorški list navodi da su Srbija, Hrvatska i Slovenija zauzele sličan stav.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.