Prodato manje aranžmana za letovanje nego lane

Izvor: Studio B, 10.Avg.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodato manje aranžmana za letovanje nego lane

Ove godine prodato je manje turističkih aranžmana za letovanje nego lane, a najtraženija destinacija i dalje je Grčka, izjavio direktor Nacionalne asocijacije turistickih agencija -Juta Aleksandar Seničić

"Početkom godine, u takozvanoj pretprodaji aranžamana očekivali smo da će ova sezona biti bolja nego prethodna, ali sve što se desilo u proteklom periodu, odnosno poplave i nepogode dovele su do smanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tržznje na tržištu i to će uzrokovati manji broj prodatih turističkih aranžmana do kraja sezone, u odnosu na prošlu godinu", rekao je Seničić gostujući na RTS-u.

Najtraženija destinacija i ove godine je Grčka, zatim Turska, ali i Španija, a srpski turisti potroše skoro milijardu evra u letnjoj sezoni.

Trend ove godine je da je primetan pad autobuskog prevoza, a povećan broj onih koji do destinacija za letovanje putuju avionom.

Seničić je rekao da je primetno i da turisti ove godine uplaćuju jeftinije aranžmane nego prošle godine.

Što se tiče turistickih mesta u zemlji, on je rekao da građani koji nemaju mogućnosti da odu na odmor u inostranstvo mogu za manje novca odmoriti na brojnim jezerima poput Borskog, Srebrnog, ali i na tokovima Dunava i Save, jer su uređene mnoge obale.

"I turističke destinacije na planinama dobro rade u toku letnje sezone i banje koje su u najvecoj meri neiskorišćene kao turistički kapacitet kad govorimo o turizmu Srbije", kaže Seničić.

Od turizma je prošle godine ostvareno milijardu dolara deviznog priliva, a očekujemo da ćemo uz angažovanost onih koji se bave turizmom i donošenje određenih akata uspeti da povećamo devizni priliv za 20 do 30 odsto, rekao je Seničić.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.