Prevrnuo se čamac kod Lezbosa, četvoro mrtvih

Izvor: RTS, 13.Jul.2016, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnuo se čamac kod Lezbosa, četvoro mrtvih

Četiri osobe su se utopile, među kojima dvoje dece, a šest osoba je spaseno nakon što se brod s migrantima prevrnuo u Egejskom moru, u blizini obale grčkog ostrva Lezbos, saopšile su grčke vlasti.
Obalska straža je saopštila da su iz mora izvučena tela dvoje dece, devojčice i dečaka, kao i tela muškarca i žene.
Dva spasena migranta su navela da je sa njima u čamcu na naduvavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilo još devet osoba kada se to plovilo prevrnulo na putu od turske obale ka grčkom ostrvu.
Grčka obalska straža i Evropska agencija za kontrolu spoljnih granica Fronteks sprovele su spasilačku operaciju.
Lezbos je bio žarišna tačka migrantske krize, pošto je više stotina hiljada ljudi stiglo na to ostro na putu ka Evropi, međutim broj pristiglih je smanjen posle sporazuma EU-Turska koji je stupio na snagu u martu u cilju ograničenja priliva izbeglica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lezbos: Prevrnuo se čamac sa migrantima, utopila se devojčica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jul.2016

Kod grčkog ostrva Lezbos prevrnuo se čamac sa migrantima, pri čemu se jedno dete utopilo, a šest osoba se vode kao nestale, saopštile su grčke vlasti. Obalska straža je navela da je u moru pronađeno telo devojčice, a u nesreći je takođe spaseno četvoro ljudi, prenela je agencija AP. Preživeli...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.