Prepirke u grčkoj reprezentaciji bile uvod u poraz?

Izvor: Southeast European Times, 14.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prepirke u grčkoj reprezentaciji bile uvod u poraz?

Neinspirisana i uzrujana reprezentacija Grčke očajno je odigrala svoju prvu utakmicu protiv Republike Koreje.

14/06/2010

Panajotis Kumantaros i HK Canis iz Port Elizabeta i Atine za Southeast European Times -- 14/06/10

"Ne samo da je vinova loza polomljena, nego ju je magarac pojeo", stara je grčka poslovica. Ona se potpuno uklapa u raspoloženje fudbalske reprezentacije Grčke posle subotnjeg (12. juna) poraza 2-0 od Republike Koreje, na Svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << prvenstvu.

Skupi grčki igrači bili su tromi od samog početka utakmice, očigledno zbog velikog psihološkog pada u hotelu dva sata pre početka utakmice, kada je selektor, Nemac Oto Rehagel, saopštio startnu postavu.

Prema izveštačima, neki grčki igrači otvoreno su izrazili svoje nezadovoljstvo njegovim izborom, a istaknuti odbrambeni igrač fudbalskog kluba Liverpul Sotiris Kirgijakos greškom je šutnuo "određeni predmet" umesto fudbalske lopte kada mu je rečeno da neće početi utakmicu.

Tek kada su visoko disciplinovani Korejci postigli drugi gol protiv njih, igrači reprezentacije konačno su, kako se činilo, krenuli u akciju. Međutim, to je bilo nedovoljno i prekasno. Opšta napadačka žurba u poslednjih 20 minuta nije mogla da promeni ono što se dogodilo ranije.

Nedostatak kolegijalnosti na terenu bio je više nego vidljiv. U 28. minutu, golman Aleksandros Corvas morao je da smiruje odbrambenog igrača i klupskog kolegu iz Panatinaikosa Lukasa Vintrasa, koji je bio izvan sebe zbog ozbiljne greške drugog odbrambenog igrača Avrama Papadopulosa.

Papadopulos igra za Olimpijakos Pirej, ljutog gradskog rivala Panatinaikosa.

Utakmice na Svetskom prvenstvu 2010. verovatno će biti poslednje koje će Rehagel voditi sa klupe grčke reprezentacije, jer posle toga njegov ugovor ističe. Sedamdesetdvogodišnjem treneru pripisuju se zasluge kao arhitekti čudesnog trijumfa Grčke na Evropskom prvenstvu 2004. godine, ali mnogi smatraju da je njegov mandat napravio pun krug.

Loše raspoloženje nastavilo se posle utakmice, kada je kapiten reprezentacije Jorgos Karagunis, bivši igrač sredine terena Intera iz Milana, koji se vratio u Panatinaikos da završi karijeru, izjavio da je "ogorčen zato što je zamenjen".

"Ne želim sada da pričam", dodao je on, podstičući spekulacije da će dosta toga imati da kaže posle turnira.

Za sujeverne, utakmica protiv Koreje bila je izgubljena još pre nego što je sudija sa Novog Zelanda prvi put dunuo u pištaljku za početak, s obzirom da je zajedničko fotografisanje reprezentacije bilo spektakularna katastrofa. Startnih 11 igrača navodno se okupilo na pogrešnom mestu na terenu, tako da su oni koji su stajali u drugom redu bili briljantno osvetljeni popodnevnim suncem, dok su oni koji su čučali u prvom redu bili u senci.

Molbe fotografa da ponovo slikaju startnu postavu na drugom mestu nisu naišle na interesovanje, a posledica toga bile su fotografije koje su potpuno neupotrebljive.

Ispostavilo se da je to bilo više nego tačno predskazanje za utakmicu na kojoj je svih pet napadača sa liste grčke reprezentacije provelo određeno vreme na terenu, ali nisu uspeli da postignu nijedan gol.

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.