Premijerka Brnabić sutra na Ekonomskom forumu Delfi u Atini: Sastanak sa premijerom i predsednicom Grčke

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 14:09

Premijerka Brnabić sutra na Ekonomskom forumu Delfi u Atini: Sastanak sa premijerom i predsednicom Grčke

Premijerka Brnabić imaće važne sastanke u Atini sa najvišim grčkim zvaničnicima

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće sutra na Ekonomskom forumu Delfi u Atini. Tokom boravka u glavnom gradu Grčke, premijerka Srbije imaće i niz bilateralnih susreta.

Brnabić će se u okviru posete sastati sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, kao i sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou, najavila je Vlada Srbije.

Na marginama Foruma, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u 13 casova, planiran je bilateralni sastanak premijerke Brnabić sa predsednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

Šesti ekonomski forum u Delfima održava se od 10. do 15. maja, u hibridnoj formi.

Otvarajući skup, osnivač foruma Simeon Comokos naglasio je značaj kolektivnih globalnih napora u kreiranju budućeg poretka, navodeći da je Forum posvećen razvoju Evrope i sveta i nastoji da se potvrdi kao "svetionik nade", međunarodna platforma združenih znanja i preporuka.

Evropski komesar za promociju evropskog načina života Margaritas Šinas poručio je na otvaranju da se Evropa i svet nalaze na kritičnom raskršću u eri nastajanja novog poretka, uz teške posledice pandemije virusa korona.

- Profil naše zajedničke budućnosti odrediće stepen naše spremnosti da radimo zajedno - rekao je Šinas pre dva dana u Delfima.

Pokrovitelj Foruma je predsednica Grčke Katerina Sakelaropoulou, a odvija se kroz sedam diskusionih tema, u više od 350 sesija.

Ovog puta, Forum se održava u godini u kojoj Grčka obeležava dva značajna jubileja - 200 godina od početka oslobodilačkog rata od Otomanske vlasti (1821-1834) i 40 godina od pridruživanja Evropskoj uniji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Brnabić u Grčkoj: Sastanci sa Micotakisom i predsednicom Grčke, uskoro ukidanje rominga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 03:41

Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je danas u Atinu, gde će učestvovati na Ekonomskom forumu Delfi, a na početku boravka u glavnom gradu Grčke sastala se sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou...Brnabić je grčkoj predsednici zahvalila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.