Preko 50.000 metaka ispalilo 220 takmičara na prvenstvu na strelištu Malča

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2021, 18:03

Preko 50.000 metaka ispalilo 220 takmičara na prvenstvu na strelištu Malča

Otvoreno Državno prvenstvo u praktičnom streljaštvu koje je održano na strelištu u Malči kraj Niša prošlog vikenda, okupilo je 220 strelaca iz Srbije, Grčke, Bugarske, Mađarske, BIH i Hrvatske, a organizatori kažu da je ovo takmičenje donelo i novi rekord.

Iz niškog "Safari kluba" koje je organizovalo prvenstvo navode da je ispaljeno preko 50.000 metaka, takmičare je pratilo oko 60 službenih lica, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i zahvaljujući svima njima, poslednji takmičar je uspešno završio svoj nastup do 14 sati, čime je oboren novi rekord u okviru sistema takmičenja u ovom regionu.

Što se plasmana tiče, kada je timsko takmičenje u pitanju prvo mesto produkcija osvojio je SA Dejan Vuković iz Požarevca, u standard kategoriji najbolji je bio beogradski Partizan, a u open kategoriji Vukovi iz glavnog grada. U pojedinačnoj konkurenciji produkcija slavio je Ljubiša Momčilović (Delta SAJ). U standardu je najbolji bio Slavko Obravodić, a open je osvojio Marjan Džonić.

Nevreme koje je protekle nedelje pogodilo mnogo mesta na Balkanu, u nekoliko navrata je ozbiljno zapretilo ovom sportskom događaju, a muke organizatoru dodatno su zadavale kišne bujice koje su u dva navrata odnosile tek napravljen prilazni put. Ipak, sve je krenulo na vreme i u dva dana su takmičari završili postavljene zadatke na 12 "stejdževa“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Na „Strelištu Malča“ novi rekordi

Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2021, 10:36

NIŠ..Otvoreno Državno prvenstvo koje se održalo na strelištu u Malči proteklog vikenda,  privuklo je najveći broj takmičara do sada. Pored domaćih, na takmičenje su stigli i strelci iz Grčke, Bugarske, Mađarske, BIH i Hrvatske, ukupno njih 220. Prvo mesto, produkcija, osvojio je SA  Dejan...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.