Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2021, 10:36

Na „Strelištu Malča“ novi rekordi

NIŠ

Otvoreno Državno prvenstvo koje se održalo na strelištu u Malči proteklog vikenda,  privuklo je najveći broj takmičara do sada. Pored domaćih, na takmičenje su stigli i strelci iz Grčke, Bugarske, Mađarske, BIH i Hrvatske, ukupno njih 220. Prvo mesto, produkcija, osvojio je SA  Dejan Vukojević  iz Požarevaca, prvo mesto u discipline standard pripalo je Partizanu iz Beograda a u kategoriji open Vukovima iz Beograda. U pojedinačnom takmičenju prva mesta osvojili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su Ljubiša Momčilović –Delta SAJ,  Slavko Obradović i Marjan Džonić.

 Nevreme koje je protekle nedelje haralo nad Balkanom, u nekoliko navrata je  ozbiljno zapretilo ovom sportskom događaju. Poligoni napravljeni za takmičenje, popodne nevreme i olujne kiše obore i začas pretvore u jezero. Muke organizatoru dodatno su zadavale kišne bujice koje su u dva navrata odnosile tek napravljen prilazni put.

  Ipak sve je krenulo na vreme, nova oprema je odradila i u dva dana su takmičari završili postavljene zadatkena 12 „stejdževa“. Ispaljeno je preko 50 000 metaka , a takmičare je pratilo oko 60 službenih lica; sudija, lepača meta, tehničkih lica i zahvaljujući svima njima, poslednji takmičar je   uspešno završio svoj nastup do 14 časova, čime je oboren novi rekord u okviru  sistema takmičenja u ovom regionu. Sportska priznanja je dodelio Spasoje Vulević, predsednik Saveza za praktično streljaštvo Srbije, koji nije štedeo reči pohvale za uređenje prostora i organizaciju takmičenja.

 „Trudili smo se da budemo dobri domaćini , da svakog od 220 takmičara dočekamo, ugostimo i  na kraju , uz pozdrave ispratimo.  Mislim da su svi poneli dobre utiske sa ovog takmičenja iz našeg Grada.Hvala Upravi Grada i gradonačelnici Dragani Sotirovski, na podršci i pokroviteljstvu , kao i  gradskom većniku za omladinu i sport  Aleksandru Stojičiću  i predstavniku Sektora za omladinu i sport  Zvonimiru Kostiću , koji su obišli takmičenje. Hvala svima koji su hranili, smeštali i ispratili takmičare. Ponosan sam na svoj grad i ljude. Mislim da smo svi skupa uradili dobar posao“, kaže predsednika Safari kluba i direktora takmičenja Vlaste Stanojevića.

                      Takmičenje je organizovao Safari klub iz Niša u suorganizaciji sa Savezom za praktično streljaštvo Srbije i Svetskom konfederacijom za praktično streljaštvo. Pokrovitelj takmičenja je grad Niš.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.