Prekinut štrajk prevoznika u Grčkoj

Izvor: B92, 01.Avg.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut štrajk prevoznika u Grčkoj

Atina -- Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili su da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom.

Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone.

Situacija se donekle smirila sinoć kada je vlada predložila ukidanje svoje odluke o radnoj obavezi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ako vožači kamiona obustave štrajk zbog protivljenja najavljenim reformama sektora koje se odnose pre svega na cenu i broj godišnjih dozvola za rad.

"Kamiondžije se sutra vraćaju na posao", rekao je šef sindikata autoprevoznika Jorgos Corcatos posle tročasovog sastanka sa članovima sindikata.

Po odluci Vlade Grčke, sinoć su angažovani vojni kamioni i brodovi za snabdevanje gradjana gorivom, a vojnici su počeli da voze kamione-cisterne oduzete od privatnika koji štrajkuju. Cisterne pod policijskom pratnjom snabdevaju i benzinske pumpe.

Netsašica goriva pogodila je desetine hiljada Grka, kao i strane turiste, navode turistička udruženja, upozoravajući da su sve brojnija i otkazivanja rezervacija u hotelima.

Ovim štrajkom bila su najpogođenija ostrva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRČKI AUTOPREVOZNICI PREKINULI ŠTRAJK

Izvor: Kurir, 01.Avg.2010

ATINA - Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili su danas da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom. Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone...Situacija se donekle smirila sinoć kada je vlada predložila...

Nastavak na Kurir...

Prekinut štrajk kamiondžija u Grčkoj

Izvor: Danas, 02.Avg.2010, 00:39

Vlasnici kamiona u Grčkoj prekinuli su sinoć sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s Vladom. Kako je saopštio predsednik sindikata Jorgos Corcatos, odluka o prekidu protesta doneta je uz tesnu većinu. Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u...

Nastavak na Danas...

Prekinut štrajk prevoznika u Grčkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Avg.2010

  Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili su sinoć da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom.Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone. Situacija u Grčkoj se donekle smirila kada je vlada u subotu uveče...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.