Pregovori o grčkom dugu napreduju bez Varufakisa

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Maj.2015, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori o grčkom dugu napreduju bez Varufakisa

ATENA - Grčka i njeni europski kreditori konačno napreduju u pregovorima, samo nekoliko dana pošto grčki ministar financija Janis Varufakis ne učestvuje u njima, rekao je kasno sinoć neimenovani dužnosnik agenciji AFP.

Pregovarači su rekli da ima ohrabrujućih znakova sa sastanaka vođenih ovog vikenda u Bruxellesu o listi reformi, neophodnih za oslobađanje preostale tranše iz paketa međunarodne pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vrijedne 7,2 milijarde evra.

"Dosta se napredovalo, približavamo se sporazumu", rekao je glasnogovornik grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i dodao "sve će biti odlučeno ovog tjedna".

Razgovori su počeli u četvrtak i prvi put ih je vodio ekonomist i pomoćnik ministra vanjskih poslsova Euklid Cakalotos, koji je prošloga tjedna zamijenio Varufakisa na čelu grčkog pregovaračkog tima, navodi francuska agencija.

Neimenovani izvor je rekao da su razgovori u Bruxellesu konstruktivni i da su i ohrabrujući. Oni će biti nastavljeni danas i mogli bi trajati najmanje do srijede, što je dobar znak, naveo je taj izvor.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.