Predsednik el-Sisi razgovarao sa predsednikom grčke kompanije Copelouzos Group o napretku projekta GREGY za električnu interkonekciju sa Evropom

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Jan.2024, 19:02

Predsednik el-Sisi razgovarao sa predsednikom grčke kompanije Copelouzos Group o napretku projekta GREGY za električnu interkonekciju sa Evropom

Predstavnik za javnost i savetnik predsednika Ahmed Fahmi je izjavio da je predsednik upoznat sa napretkom projekta GREGY za električnu interkonekciju sa Evropom, posebno o uspešnom uključivanju ovog projekta u inicijalnu listu projekata od zajedničkog interesa u Evropskoj uniji. Ovim se utire put ka otpočinjanju sledeće faze sprovođenja projekta, koji podrazumeva pripremu završnih tehničkih i ekoloških studija, kao i studije o raspoređivanju kablova za konekciju na morskom dnu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<
Predsedniku el-Sisiju je predstavljen pregled planova ove kompanije za proizvodnju obnovljive energije u Egiptu, kao i napori uloženi u zajednički rad Egipta i kompanije na sprovođenju projekta proizvodnje solarne i energije vetra snage 9,5 gigavata, koji će snažno podržati egipatsku ekonomiju i dati veliki doprinos naporima u cilju prelaska na čistu energiju u Egiptu i Evropi.

Predsednik el-Sisi je dao direktive za nastavak i ubrzanje zajedničke saradnje dve strane kako bi se što pre završili predloženi projekti. Takođe je istakao potrebu za usklađivanjem procedura i uklanjanjem bilo kakvih zastoja do kojih može doći tokom sprovođenja ovog projekta. Predsednik je potvrdio spremnost Egipta da ima vodeću ulogu u međunarodnom prelasku na čistu energiju, od čega će Egipat imati koristi i na ekonomskom i na ekološkom planu. Predsednik el-Sisi je pohvalio doslednu saradnju između Egipta i Grčke u svim oblastima, koja potvrđuje čvrste veze ove dve zemlje.

Foto: Predsednik Abdel Fatah el-Sisi sa predsednikom grčke kompanije Copelouzos Group Dimitrisom Kopeluzosom, u prisustvu premijera dr Mustafe Madbulija, ministra za električnu i obnovljivu energiju dr Muhameda Šakera i najviših zvaničnika ove kompanije.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.