Požar u blizini Atine

Izvor: RTS, 17.Jul.2010, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u blizini Atine

Tri turistička kampa i više kuća evakuisano je zbog šumskog požara koji je izbio nedaleko od grada Lavria, oko 30 kilometara jugoistočno od Atine.

U blizini Atine danas je izbio šumski požar, primoravši vlasti da narede evakuaciju tri turistička kampa i više kuća.

Požar koji je izbio nedaleko od grada Lavria, oko 30 kilometara jugoistočno od Atine, prvi je veći šumski požar koji se ovog leta dogodio u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grčke prestonice, preneo je Rojters.

"Evakuacije su preventivna mera, za sada nisu ugroženi ni kuće ni životi ljudi", izjavio je portparol vatrogasne službe.

Više od 60 vatrogasaca, četiri aviona i dva helikoptera učestvuje u gašenju požara.

Šumski požari, od kojih su neki namerno podmetnuti, uništili su na desetine kuća i hiljade hektara šume u blizini Atine u proteklih nekoliko godina, podsetila je britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar u blizini Atine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2010

ATINA -..U blizini Atine danas je izbio šumski požar, primoravši vlasti da narede evakuaciju tri turistička kampa i više kuća...Požar koji je izbio nedaleko od grada Lavria, oko 30 kilometara jugoistočno od Atine, prvi je veći šumski požar koji se ovog leta dogodio u blizini grčke prestonice,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.