Požar na Tasosu, evakuisano selo Kinira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2022, 11:00

Požar na Tasosu, evakuisano selo Kinira

Stanovnicima sela Kinira na grčkom ostrvu Tasos, u severnom Egejskom moru, naređeno je danas da se evakuišu nakon što je veliki požar koji je sinoć zahvatio borovu šumu na istoku ostrva nastavio da besni, prenosi Katimerini.

Stanovnici Kinire su rano jutros dobili naređenje policije da se evakuišu prema selu Limenarija, navodi grčki list.

Požar je izbio juče u nepristupačnom planinskom području neposredno posle zalaska sunca, što je onemogućilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gašenje avionima iz vazduha.

Vatrogasna služba je danas pojačala snage, uputivši 102 vatrogasca sa 33 vozila, a mobilisali su se i vojska i dobrovoljci.

U nekim izveštajima se navodi da su dva dobrovoljna vatrogasca povredila noge kada je na njih palo drvo i da im je ukazana pomoć u lokalnom zdravstvenom centru, prenosi Katimerini.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.