Povratak u kameno doba

Izvor: Glas javnosti, 29.Avg.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak u kameno doba

BEOGRAD - Napad „Molotovljevim koktelima“ na grčku ambasadu nedavno u Beogradu u prvi plan izbacio je i delovanje srpskih anarhista, za koje se veruje da su logistički pomagali grčkim istomišljenicima. Iako zvanični podatak o broju anarhista ne postoji, prema nezvaničnim informacijama, u Srbiji ih ima oko hiljadu, a veruje se da je taj broj mnogo veći ako se u njega uključe i simpatizeri. Regrutna baza je različita, članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uglavnom dolaze iz studentske populacije, a zbog učestalih radničkih buntova oni sve češće pokušavaju da vrbuju i radnike...

ASI najjača grupacija

Anarhosindikalistička inicijativa je najjača grupacija među anarhistima koja od početka ove godine ima svoje odbore u Kragujevcu, Kuli, Crvenki i Vršcu. Ova „struja“ izdaje svoj časopis Direktna akcija, koji se ne prodaje nego distribuira među radnicima. Osim rasturanja publikacija, organizovanja tribina i drugih propagandnih akcija, ASI je u Srbiji do sada organizovala razne proteste.

Nije to povratak u kameno doba nego to je stvarnost srpskog drustva, stvarnost srpske nacije a to je posledica duggodisnje indokrinacije mladih narastaja. Pocelo je kao sto se zna mitinzima istine za Srbiju i raznim anakronim parolama "Od Topola do Stambola", "Od Srbije do Tokija", "Ko to kaze, ko to laze", "Ubijmo ustase, baliste i turke" itd. Indokrinacija nacije velikosrpstvom od strane vlasti uz velikodusnu pomoc SPC-a vraca se nam sada kao bumerang. Treba uloziti veliki trud, napor i znoja da se izvrsi dekontaminacija naroda i da se isravlja ono sto se moze ispravljati. Medjtim, sadasnja vlast i politicke partije izgleda da nemaju nameru da nesto tako urade, a de ne pricama za SPC koja i dalje udara na isti klin i najmenje se bavi bozijom sluzbom (nase vladike bave se politkom, biznisom, postali su veliki bogatasi a usput vode slatki zivot pod kupolom bozjeg doma i uopse ne vode brigu o duhovnom stanju nacije.Slabo se cuju i psiholozi, sociolozi i straucnjaci koji se bave drustvenim, socioloskim i duhovnim problemima. Nedavno je objavljen podatak da je u Srbiji prodato milion kutija ljekova BENSEDIN. To najbolje pokazuje u kakvom mentalnom stanju se nalazi nacija. DEKONTAMINACIJA, DENACIFIKACIJA,OTREZNJENJE, RACIONALNOST, REALNOST, OTARASITI SE ILUZIJA, VRACANJE SE STVARNOSTI, DEMITIZACIJA nacije je neophodna u protivnom, vrag je odneo salu.

Bravo za komentar...dodala bih i demilitarizacija drustva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.