Potvrđena veza italijanskih i grčkih anarhista

Izvor: Politika, 28.Dec.2010, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena veza italijanskih i grčkih anarhista

RIM - Policija je danas saopštila da je potvrdila da postoji čvrsta veza između italijanskih i grčkih anarhista, koji su slali pakete-bombe u ambasade u svojim zemljama.

Italijanska grupa anarhista koja je poslala pakete sa eksplozivom u grčku, švajcarsku i čileansku ambasadu u Rimu je time odgovorila na poziv grčkih saboraca da pojačaju napade, prenela je agencija AP.

Italijanska „Nezvanična anarhistička >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << federacija” je u ponedeljak preuzela odgovornost za napade i saopštila da je želela da pokaže solidarnost sa zatvorenim grčkim anarhistima i pomogne njihovoj akciji „revolucionarnog nasilja”, rekao je pukovinik karabinjera Mauricio Medžavila.

Grupa anarhista je preuzela odgovornost za eksplozije u švajcarskoj i čileanskoj ambasadi u Rimu 23. decembra, kada su povređene dve osobe.

U ponedeljak su eksperti za demontiranje bombi deaktivirali ekspolozivnu napravu poslatu u paketu grčkoj amabasadi u italijanskoj prestonici.

Grčki anarhisti su prošlog meseca poslali 14 paketa- bombi u ambasade u Atini, kao i francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju.

Dva paketa su eksplodirala, ali povređenih nije bilo.

Za ove napade odgovornost je preuzela grupa „Zavera vatrenih ćelija”.

Tanjug

objavljeno: 28.12.2010.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrdjena veza italijanskih i grčkih anarhista

Izvor: S media, 28.Dec.2010

Italijanska teroristička grupa koja je poslala tri paketa-bombe ambasadama u prestonici delovala na poziv grčke grupe, saopštila je danas policija u Rimu, potvrdivšivezu domaćih i grčkih anarhista...Neformalni savez anarhista, grupa koja je preuzela odgovornost za slanje pošiljki-bombi ambasadama...

Nastavak na S media...

Potvrđena veza italijanskih i grčkih anarhista

Izvor: Blic, 29.Dec.2010, 00:40

RIM - Italijanska teroristička grupa koja je poslala tri paketa-bombe ambasadama u Rimu, delovala je na poziv grčke grupe, saopštila je danas policija u Rimu, potvrdivši vezu domaćih i grčkih anarhista. ..Neformalni savez anarhista, grupa koja je preuzela odgovornost za slanje pošiljki-bombi ambasadama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.