Potpredsenik vlade Grčke se sastao sa predsednikom Nikolićem

Izvor: Blic, 18.Feb.2014, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsenik vlade Grčke se sastao sa predsednikom Nikolićem

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Grčke Evangelos Venizelos počeo je danas posetu Beogradu sastankom s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Evangelos Venizelos

Venizelos će, tokom posete Beogradu, razgovarati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačihem, prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivanom Mrkićem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Glavne teme razgovora biće dalji napredak Srbije na putu evropskih integracija, situacija u regionu i bilateralni odnosi, saopštilo je ranije Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Venizelos je danas izjavio da dolazi u Beograd kako bi preneo poruku podrške i ohrabrenja za dalju evropsku perspektivu Srbije i reformski proces u zemlji.

- Istovremeno, u svojstvu potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Grčke, dolazim kako bih iznova potvrdio odlične veze prijateljstva i saradnje koje povezuju naše zemlje već godinama - rekao je Venizelos u intervjuu Tanjugu uoči posete.

Venizelos u Srbiju dolazi u okviru posete regionu zapadnog Balkana. Ministarstvo spoljnih poslova Grčke navelo je ranije da će Venizelos večeras doputovati u Beograd, a da će sutra, posle razgovora sa srpskim zvaničnicima, produžiti za Podgoricu.

Prema planu turneje, šef grčke diplomatije će u sredu boraviti u BiH, istog dana posetiće i Prištinu, a u četvrtak će biti u Skoplju i Tirani.

Grčka, koja tradicionalno podržava napredak regiona zapadnog Balkana ka članstvu u EU, 1. januara ove godine preuzela je šestomesečno predsedavanje EU.

Venizelos je, posle prve medjuvladine konferencija 21. januara koja je označila zvanično otpočinjanje pristupnih pregovora Srbije i EU, obećao da će se Grčka, u svojstvu predsedavajuće EU, potruditi da olakša put Srbije ka Evropi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vicepremijer Grčke Evangelos Venizelos sastao se sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem

Izvor: Beta Video, 18.Feb.2014

BEOGRAD - Vicepremijer i ministar spoljnih poslova Grčke Evangelos Venizelos sastao se sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. (Pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.