Potonuo emigrantski brod kod Krfa

Izvor: RTS, 16.Jan.2011, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo emigrantski brod kod Krfa

Brod sa 263 migranta potonuo je u blizini ostrva Krf, a 22 osobe se vode kao nestale. Najveći deo putnika je spasao holandski teretni brod.

Jedan brod sa 263 migranta potonuo je zapadno od grčkog ostrva Krf, a 22 putnika vode se kao nestali, saopštile su grčke vlasti.

Grčka obalska straža je u subotu uveče primila znak za uzbunu sa broda koji je plovio za Italiju. Jedan od putnika je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je brod u opasnosti, ali je jak vetar sprečio čamce za spasavanje da odmah krenu u pomoć.

Drveni brod u kome su se nalazili emigranti, nasukao se na oko 50 kilometara od ostrva Krf, preneo je Makfaks

Putnike je spasao jedan holandski teretni brod sedam sati pošto je obalska straža primila poziv u pomoć.

Kapetan holandskog broda je naveo da je primio 241 putnika, a da je brod na kome su se nalazili potonuo. Pretragom iz helikoptera u moru nije nađen nijedan preživeli putnik.

Emigranti koje je spasao holandski brod, osećaju se dobro, a predstavnik obalske straže je rekao da dolaze iz Avganistana.

Procenjuje se da oko pola miliona emigranata živi u Grčkoj.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.