Grčki neonacista išamarao levičarke pa pobegao iz studija

Izvor: Glas javnosti, 07.Jun.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki neonacista išamarao levičarke pa pobegao iz studija

ATINA - Jedan poslanik grčke neonacističke partije fizički je jutros, pred TV kamerama, napao dve poslanice levice u televizijskoj debati pred parlamentarne izbore 17. juna, a potom pobegao iz studija iz kojeg je događaj direktno prenošen.

Posle incidenta u studiju privatne TV Antena, policija je izdala nalog za njegovo hapšenje, prenose svetske agencije.

Ilijas Kasidijaris, portparol stranke "Hrisi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Avgi" (Zlatna zora) koja je na izborima 6. maja sa 6,9 odsto glasova prešla cenzus za ulazak u parlament, izgubio je živce kada je poslanica radikalne levičarske stranke Siriza Rena Duru pomenula optužnicu podignutu protiv njega zbog oružane pljačke 2007. Suđenje po toj tužbi počelo je u sredu, ali je odloženo za 11. jun.

Kasidijaris je bacio času sa vodom na Renu Duru i uputio joj uvrede, a potom se okrenuo prema poslanici komunista Lijani Kaneli koja je ustala protestujući zbog njegovog ponašanja. Najpre ju je gurnuo, potom tri puta ošamario, a onda napustio studio.

Događaj je snimljen i može se videti na sajtu Jutjub (youtube).

Novinari i radnici televizije pokušali su da ga zaustave, ali nisu uspeli i Kasidijaris je pobegao. Incident je smesta izazvao oštre reakcije u Grčkoj gde će "Hrisi avgi", po anketama, ostati u parlamentu sa oko četiri odsto glasova i posle novih vanrednih poslaničkih izbora 17. juna.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Neonacistički poslanik išamarao ženu u TV duelu

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2012

Poslanik grčke neonacističke partije fizički je jutros pred TV-kamerama napao dve poslanice levice u televizijskoj debati pred parlamentarne izbore 17.juna.

Nastavak na Radio 021...

Poslanik neonacista šamarao levičare u TV emisiji

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2012

Jedan poslanik grčke neonacističke partije fizički je, pred TV-kamerama, napao dve poslanice levice u televizijskoj debati pred parlamentarne izbore 17. juna, a potom pobegao iz studija iz kojeg je događaj direktno prenošen. Posle incidenta u studiju privatne TV Antena, policija je izdala nalog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.