Poslanik Sirize protiv Ciprasa

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik Sirize protiv Ciprasa

Poslanik Sirize Manolis Glezos kritikovao je vladu u Atini zbog sporazuma potpisanog izmedju Grčke i njenih evropskih partnera.

On je ocenio da promena reči ne znači promenu situacije.

"Preimenovanje trojke u institucije, memoranduma u sporazum i zajmodavaca u partnere, kao što preimenujete ribu u meso, ne znači promenu prethodne situacije", napisao je Glezos u članku objavljenom na veb sajtu Pokret >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivnih građana, prenela je ANA.

To ne menja glasove birača od 25. januara koji su glasali za ono što je Siriza obećala: kraj mera štednje, memoranduma i trojke, istakao je Glezos.

"Mesec je prošao i obećanje još nije pretvoreno u akciju. To je sramota, prava sramota", rekao je Glezos, izvinjavajući se grčkim građanima jer je sarađivao u toj iluziji i pozvao ih da reaguju pre nego što bude prekasno.

"Za početak, ne sme biti kompromisa između ugnjetenih i ugnjetavača, kao između roba i osvajača, jedino rešenje je sloboda", dodao je Glezos.

Komentarišući članak grčkog poslanika izvori iz vlade su rekli da je "moguće da Manolis Glezos nije dobro obavešten o teškim pregovorima koji i dalje traju", a koji su usmereni na "obnovu dostojanstva grčkog naroda".

Glezos (93), grčki političar i pisac, učesnik Drugog svetskog rata, bio je kandidat Sirize na izborima za Evropskim parlament 25. maja 2014, a izabran je sa više glasova, preko 430.000, nego bilo koji drugi kandidat u Grčkoj.

On je takođe najstariji poslanik u Evropskom parlamentu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poslanik Sirize protiv Ciprasa

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2015, 00:27

Poslanik Sirize Manolis Glezos kritikovao je vladu u Atini zbog sporazuma potpisanog između Grčke i njenih evropskih partnera...On je ocenio da promena reči ne znači promenu situacije. "Preimenovanje trojke u institucije, memoranduma u sporazum i zajmodavaca u partnere, kao što preimenujete ribu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.