Izvor: Radio 021, 13.Jan.2020, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo odloženo suđenje za tuču na Zakintosu

Grčki sud u Patri ponovo je odložio, na neodređeno vreme, suđenje sedmorici osumnjičenih, od kojih su šestorica srpski državljani, za prebijanje sa smrtnim posledicama američkog državljanina 2017. godine, prenosi AP.

Odlaganje je odobreno po zahtevu advokata optuženih, koji su pokušavali da razdvoje suđenje.

Ovo je drugo odlaganje, pošto je prošle nedelje novi advokat porodice američkog državljanina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tražio odlaganje od sedam dana kako bi se upoznao sa detaljima slučaja. Šestorica osumnjičenih, petorica srpskih državljana i Britanac srpskog porekla, osuđeni su u prvom stepenu prošle godine na kazne zatvora od pet do 15 godina zatvora, ali su četvorica puštena na slobodu.

Barmen, poreklom Grk, sedmi optuženi je oslobođen, ali je državni tužilac zatražio ponovno suđenje za svih sedam optuženih, smatrajući kazne preblagim. Bakari Henderson (22) iz Ostina umro je u julu 2017. godine od posledica prebijanja na ostrvu Zakintos.

Sud u Patri nije odredio datum početka suđenja.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.