Izvor: B92, 23.Jan.2010, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici odbili sastanak

Atina -- Grčki poljoprivrednici koji protestuju nekoliko dana odbili su danas da se sastanu sa ministrom poljoprivrede Katerinom Batzeli.

Poljoprivrednici su odlučili da i dalje blokiraju saobraćajnice, pa će granica prema Bugarskoj, koja je jutros bila otvorena nekoliko časova, ostati zatvorena.Tokom sastanka sa predstavnicima sindikata trgovaca, oni su zaključili da imaju zajednički cilj koji je finansijske prirode i odnosi se na povećanje plata, prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grčka agencija ANA.

Grčki premijer Jorgos Papandreu pozvao je juče poljoprivrednike da prekinu blokadu saobraćajnica, ukazujući da se zemlja nalazi u najgoroj krizi za nekoliko proteklih decenija.

Poljoprivrednici, koji traže više cene za svoje proizvode i veću pomoć države, već deveti dan blokiraju puteve i granične prelaze, podsećaju zapadne novinske agencije.

Bugarska i Rumunija apelovale su na Evropsku komisiju da zahteva od Grčke da odblokira granične prelaze, pri čemu je Sofija najavila i traženje odštete od 10 miliona evra, u cilju namirivanja gubitaka bugarskim transportnim kompanijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.