Politika nametnuta Grčkoj je apsurdna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Politika nametnuta Grčkoj je apsurdna"

Politika stezanja kaiša nametnuta Grčkoj je apsurdna s ekonomske tačke gledišta i prava je katastrofa za tu zemlju, ocenio je američki lingvista, filozof i politički aktivista Noam Čomski.

Čomski je, u intervjuu za današnju "Politiku", rekao i da je trebalo da grčki dug bude ili radikalno restrukturiran ili ukinut.

"Politika stezanja kaiša koja je nametnuta Grčkoj sa ekonomske tačke gledišta je apsurdna i prava je katastrofa za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Grčku. Ponašanje "trojke" je sramotno. Nema sumnje da je njihov cilj da svima daju na znanje da otpor severnim bankama i briselskoj birokratiji neće biti tolerisan i da težnje ka demokratiji i poštovanju narodne volje moraju biti napuštene", naglasio je Čomski.

Čomski de dodao da "sem demonstriranja moći, nema drugog razloga da se nastavi sa sramotnom farsom u kojoj francuske i nemačke banke profitiraju na patnji grčkog naroda".

Na pitanje šta bi, po njegovom mišljenju, trebalo uraditi pre nego što je raspisan referendum o nametnutim merama štednje, Čomski je odgovorio da je trebalo da dug bude radikalno restrukturiran ili proglašen nelegitimnim i ukinut.

Prema njegovom mišljenju, Grcima se sada nudi "bedan izbor između dve bolne alternative".

"Možemo se samo nadati da će hrabri otpor Grka podstaći globalnu solidarnost, koja će spasti i njih i druge od okrutne sudbine koju diktiraju trenutni gospodari", zaključio je Čomski za "Politiku".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Chomsky: Politika nametnuta Grčkoj je apsurdna i sramotna

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jul.2015

BEOGRAD - Politika stezanja kaiša nametnuta Grčkoj je apsurdna s ekonomske tačke gledišta i prava je katastrofa za tu zemlju, ocenio je američki lingvista, filozof i politički aktivista Noam Chomsky...Chomsky je, u intervjuu za današnju "Politiku", rekao i da je trebalo da grčki dug bude ili...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.