Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijska služba kroz prijateljstvo

ZRENJANIN - U Zrenjaninu se održava Peta nacionalna skupština Internacionalne policijska asocijacije (IPA) Sekcije Srbije, na kojoj učestvuju policajci iz osam zemalja sveta. Predsednik Izvršnog odbora IPA Srbije Stole Filipović izjavio je novinarima da će s policajcima iz Srbije, pod osnovnim sloganom strukovne asocijacije "Služba kroz prijateljstvo" razmeniti iskustva policajci iz Izraela, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Poljske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Grčke i San Marina.

"Policajci rade težak i odgovoran, često i opasan posao, pa zato mi preko seminara, sportskih, humanitarnih i drugih aktivnost i kroz druženje sa policajcima drugih zemalja razmenjujemo iskustva i relaksiramo naše pripadnike", izjavio je Filipović, pre početka Skupštine.

Na sednici IPA razmatran je izveštaj o radu u prethodnoj godini, finansijski i drugim izveštaji, kao i plan rada za narednu godinu. Delegaciju Skupštine primio je zamenik gradonačelnik Zrenjanina Goran Kaurić, dok će predsednik IPA regije Zrenjanin biti domaćin prilikom posete Carskoj bari, posle završetka Skupštine u Kulturnom centru.

IPA Srbije je osnovana 2006. godine u Beogradu. Godinu dana je delovala pod mentorstvom Grčke, a u punopravno članstvo primljena je 14. septembra 2007. godine, u Budimpešti. Sekcije Srbije je jedna od najmlađih članica IPA, koja okuplja ukupno 108 zemalja, od kojih su 63 punopravne članice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.