Policija zabranila marševe Zlatne zore i antifašista

Izvor: Blic, 29.Nov.2013, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija zabranila marševe Zlatne zore i antifašista

Grčka policija je "iz razloga javne bezbednosti" zabranila marš simpatizera desničarske stranke Zlatna zora, kao i marš antifašista, koji su bili predviđeni sutra u Atini.

Tenzija između ovih rivalskih grupa je povećana otkad su u septembru pristalice Zlatne zore ubile jednog repera antifašistu, a ovog meseca, na ime odmazde, antifašisti likvidirali dva simpatizera Zlatne zore.

Zlatnoj zori, trećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najpopularnijoj stranci u Grčkoj, i antifašistima biće dozvoljeno da sutra održe planirane proteste, ali ne i da marširaju, odlučila je atinska policija.

Zlatna zora je zakazala protest ispred grčkog parlamenta, na trgu Sintagma. Na tom skupu biće zatraženo puštanje lidera ove stranke Nikosa Mihaloliakosa i dvojice njenih poslanika, koji su uhapšeni u septembru.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Zabranjen marš simpatizera Zlatne zore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2013

Grčka policija je, iz bezbjednosnih razloga, zabranila marš simpatizera desničarske stranke "Zlatna zora", kao i marš antifašista, koji su bili zakazani za sutra u Atini. Policija u Atini dozvolila je da sutra budu održani planirani protesti pristalica "Zlatne zore" i antifašista, ali ne i da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.