Izvor: Nezavisne Novine, 24.Dec.2016, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte filmsko spasavanje posade broda VIDEO

Teretni brod “Cabrera“ nasukao se kod grčkog ostrva Andros najvjerovatnije zbog teških vremenskih uslova, a snimak spasvanja posade objavljen je na internetu.

Grčka mornarica je pomoću helikoptera izvela operaciju spasavanja članova posade. U bolnicu Sismangolio u Atini primljeno je devet članova posade.

Brod je prevozio tri i po hiljade tona gvožđa i dvadeset tona goriva, a pretpostavlja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da se nasukao zbog snažnih sjevernih vetrova i teškog nevremena.

Budući da je bilo nemoguće prići teretanjaku i izvesti operaciju spasavanja grčka mornarica je to učinila pomoću helikoptera.

Brod je prevozio teret iz Larimne za Finsku, a među posadom su se našla tri Poljaka, jedan Ukrajinac, Litvanac i četiri Filipinca.

Voda nije prodrla u brod, a procijenjeno je i da nije došlo ni do većeg curenja goriva u more.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

(VIDEO) DRAMA NA GRČKOM MORU: Brodu koji se nasukao mogli su da priđu samo iz vazduha!

Izvor: Kurir, 24.Dec.2016

...Grčka mornarica je pomoću helikoptera izvela operaciju spasavanja članova posade U bolnicu Sismangolio u Atini primljeno je devet članova posade..Brod je prevozio tri i po hiljade tona gvožđa i dvadeset tona goriva, a pretpostavlja se da se nasukao zbog snažnih severnih vetrova i olujnog nevremena..Κλίση...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.