Podvodni potres kod grčkog ostrva Zakintos

Izvor: Studio B, 19.Jul.2011, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvodni potres kod grčkog ostrva Zakintos

Zemljotres, koji je preliminarno procenjen na pet stepeni, pogodio je danas zapadno grčko ostrvo Zakintos, ali nema povređenih, niti su prijavljena oštećenja, saopštile su vlasti Grčke.

Insitut za geodinamiku je izvestio da se u 10.13 po lokalnom vremenu dogodio podvodni potres, čiji je epicentat bio na 100 kilometara od jugozapadne obale Zakintosa, odnosno 350 kilometara zapadno od Atine.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Grčka je jedna od zemalja koje su najpodložnije zemljotresima. Zakintos je u području česte seizmičke aktivnosti, ali ozbiljne štete i povrede od zemljotresa tamo su retka pojava.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.