Počeo Teatar na raskršću” u Nišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo "Teatar na raskršću” u Nišu

Prvi pozorišni festival “Teatar na raskršću” počeo je sinoć u Narodnom pozorištu u Nišu, premijernim izvođenjem komada "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića u režiji Tatjane Mandić Rigonat. Do 19. marta biće prikazano osam takmičarkih i jedna gostujuća predstava iz Grčke, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

"Teatar na raskršću" je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora u organizaciji Narodnog pozorišta Niš i takmičarskog je karaktera.

Festival je otvoren 11. marta, na Dan Narodnog pozorišta Niš kada je promovisana i monografija "Misija dostojna poštovanja" autora Slobodna Krstića, koja prti rad niškog pozorišta u turbulentnom period od 1987 do 2017, godine.

Pored osam takmičarskih predstava iz zemlje i regiona i predstave u čast nagrađenih, čije su premijere odigrane u kalendarskoj godini koja prethodi festivalu, organizovan je i niz pratećih programa: okrugli sto kritike, tribina "Teatar na raskršću"  kao i promocije knjiga i pozorišnih časopisa.

Na festivalu će biti dodeljene nagrade za: najbolju predstavu, režiju, četiri glumačke nagrade, za kostimografsko i scenografsko ostvarenje, za originalnu scensku muziku, za scenski pokret, kao i specijalna nagrada festivala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.