Plavu devojčicu dali bugarski Rom i majka Romkinja?

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2013, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavu devojčicu dali bugarski Rom i majka Romkinja?

ATINA - Rom koji je optužen za otmicu plavokose devojčice pronađene u njegovom domu u centralnoj Grčkoj u današnjem svedočenju pred istražznim sudijom rekao je da je njemu i njegovoj ženi devojčicu kao bebu na starateljstvo dao jedan bugarski Rom i majka devojčice koja je takođe Romkinja. Njegov advokat rekao je da je taj romski par zatražio od grčkih vlasti da lociraju mobilni telefon koji je, kako tvrde, pripadao osobi koja je posredovala u predaji tog deteta, a koji možda pripada >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tom bugarskom Romu, kako bi se rasvetleo taj slučaj, prenela je grčka agencija ANA. Nakon što je romski par izneo taj zahtev, svedočenje Roma (39), koji je imao starateljstvo nad malom Marijom, koja je pronađena da živi sa njim i njegovom ženom u grčkom gradu Farsala, prekinuto je na 15 minuta kako bi taj zahtev bio razmotren, ali je zatim nastavljeno jer po tom zahtevu nije moglo odmah da se reaguje, s obzirom da je za to potrebna naredba Sudskog saveta za prekršaje.PLESALA ZA NOVACObjavljen je video s plavokosom devojčicom koja je nedavno pronađena u romskom naselju u Grčkoj, piše Daily Mail. Video je navodno snimljen pre tri nedelje, a na njemu se vidi kako devojčica nevoljno pleše uz dvoje starijih. Organizacija koja sada brine za devojčicu, poznatu kao Marija, otkrila je kako je dete odgajano da prosi, pleše i moli za novac koristeći svoj nevini izgled. U toku je svedočenje Romkinje (40) koja se predstavljala kao majka devojčice Marije. Agencijna ANA saznaje iz sudskih izvora da je 39-ogodišnji Rom naveo imena i bugarskog posrednika i devojčicine rođene majke kako bi oni mogli biti pronađeni i takođe potvrdio da Marijina prava majka sada živi u Grčkoj. Kad je reč o drugoj brojnoj deci tog romskog para, Rom je ponudio da se urade DNK testovi kako bi se dokazalo da je najmanje petoro dece njegovo, a da ostala pripadaju njegovoj partnerki. Kada svedočenje tog romskog para bude završeno, istražni sudija i javni tužilac će odlučiti da li da oni ostanu u pritvoru ili da budu pušteni na slobodu. Taj sučaj je pokrenut nakon što je grčka policija tokom rutinske provere u jednom romskom naselju u Farsali ugledala plavokosu devojčicu i posumnjala da ona nije romskog porekla jer nije ličila na par koji se predstavio kao njeni roditelji. Njihova sumnja se produbila kada je par dao protivrečne odgovore na pitanje otkuda ta devojčica sa njima i nakon neregularnosti u prijavama ostale njihove dece, s obzirom da je šestoro dece rođeno u razmaku od nekoliko meseci. DNK analiza je na kraju potvrdila da Marija nije njihovo dete, kao što su oni tvrdili.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ovo je par koji je terao misterioznu devojčicu da prosi

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2013

GRČKA - SPECIJALNO ZA „NOVOSTI“ Pred istražnim sudijom u grčkom gradu Larisa u ponedeljak je izveden bračni par Roma, muškarac (39) i žena (40), u čijoj kući je prošlog petka pronađena mala Marija i koji su se u prvom kontaktu sa policijom predstavili kao njeni roditelji ali je DNK analizom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.