Plan Grčke za smanjenje deficita dobro napreduje

Izvor: S media, 19.Nov.2010, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan Grčke za smanjenje deficita dobro napreduje

Direktor Medjunarodnog monetarnog fonda, Dominik Štros-Kan, izjavio je danas da napori Grčke za smanjenje deficita daju rezultate.

Grčka se nalazi pod strogim nadzorom kako bi se obezbedilo ispunjenje uslova za 110 milijardi evra vredan paket pomoći od MMF-a i drugih članica Evropske unije koje kao valutu koriste evro, prenela je agencija AP.

"Veoma sam zadovoljan što vidim da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je plan smanjenja deficita na dobrom putu prema ostvarenju i što je grčka vlada zaista hrabra i radi ono što je neophodno." rekao je Štros-Kan

Aranžman sa MMF važan za ekonomsku stabilnost

Zvanična Atina je juče obećala da će sledeće godine deficit smanjiti za dodatnih pet milijardi dolara, odnosno da će smanjiti budžetsku potrošnju više nego što je planirala, kako bi bila sigurna da će ispuniti uslove odobrenog paketa pomoći.

Grčka ipak ove godine nije uspela da ispuni cilj ostvarenja prihoda, dok su revidirani podaci za 2009. pokazali veći iznos budžetskog deficita nego što se ranije mislilo.

Tanjug

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Plan Grčke za smanjenje deficita dobro napreduje

Izvor: Capital.ba, 19.Nov.2010

VAŠINGTON, Direktor Međunarodnog monetarnog fonda, Dominik Štros-Kan, izjavio je danas da napori Grčke za smanjenje deficita daju rezultate. Grčka se nalazi pod strogim nadzorom kako bi se obezbijedilo ispunjenje uslova za 110 milijardi evra vrijedan paket pomoći od MMF-a i drugih članica Evropske...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.