Pet ilegalnih emigranata u tovaru kompota od breskve

Izvor: Blic, 28.Dec.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet ilegalnih emigranata u tovaru kompota od breskve

Uprava carina danas je saopštila da su carinici na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, sprečili dva avganistanska i tri iranska državljanina da ilegalno pređu državnu granicu.

U saopštenju se navodi da su ilegalni emigranti otkriveni u sredu, u saradnji sa pograničnom policijom prilikom detaljne kontrole tovarnog dela kamiona u kome se nalazila burad sa kompotom od breskvi prevoženih iz Grčke u zapadnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropu.

Na detaljnu kontrolu vozila carinici su se odlučili nakon što je vozač P.P. prijavio da je primetio da mu je oštećeno carinsko obeležje, tačnije da je plomba isečena, pa ponovo upredena.

"S obzirom na to da se radi o makedonskom carinskom obeležju pretpostavlja se da su 'slepi putnici' iskoristili momenat dok je kamion bio parkiran na parkingu nedaleko od prelaza Preševo, te da su tada ušli u kamion", piše u saopštenju.

Ilegalni emigranati predati su pograničnoj policiji u dalju nadležnost. U saopštenju Uprave navodi se da je u protekla dva meseca 111 osoba sprečeno u pokušaju da ilegalno pređu državnu granicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.