Papandreu osniva novu partiju

Izvor: Studio B, 02.Jan.2015, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papandreu osniva novu partiju

Bivši premijer Grčke Jorgos Papandreu najavio je danas da planira da osnuje novu partiju i da napusti nekada moćni Pasok, koji je utemeljio njegov otac Andreas.

Šezdesetdvogodišnji Papandreu najavio je formiranje nove partije tri sedmice uoči vanrednih parlamentarnih izbora, koji će biti održani 25. januara, prenosi AP.

Papandreu je bio premijer od 2009. do 2011. godine, kada je ekonomska kriza >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Grčkoj bila na vrhuncu i to je prouzrokovalo veliki pad poverenja u Pasok.

U današnjem saopštenju, Papandreu je naveo da će više detalja o novoj partiji saopštiti sutra, nakon što preda dokumentaciju za njeno registrovanje.

Njegov otac Andreas formirao je Pasok 1974. godine i u tri mandata zaredom bio je predsednik vlade. Najzaslužniji je za obnavljanje demokratije u Grčkoj posle sedmogodišnje diktature koju je sprovodila vojna hunta.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.