Papandreu: Rastući nacionalizam u Albaniji

Izvor: S media, 12.Sep.2010, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papandreu: Rastući nacionalizam u Albaniji

Grčki premijer Jorgos Papandreu izrazio je zabrinutost zbog "rastućeg nacionalnizma" u Albaniji, aludirajući na smrt jednog Grka u avgustu na jugu te zemlje.

"Veoma važno pitanje predstavlja sve veći nacionalizam kod ekstremističkih grupa na čijoj je meti grčka manjina", rekao je Papandreu na konferenciji za novinare u Solunu, gde će otvoriti Medjunarodni sajam.

"Nacionalizam ne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pomaže Balkanu. Uvek je stvarao velike probleme", dodao je Papandreu.

Ubistvo Aristotelisa Gumasa (35), Grka u Albaniji, u avgustu na jugu te zemlje, izazvalo je zabrinutost grčkih vlasti, koje su tada ocenile da takva dela mogu da ugroze odnose dva suseda.

Albanski premijer Salji Beriša je tada osudio to ubistvo, ocenivši ga kao "varvarski čin".

Albanske vlasti su privele sedam osoba dan nakon ubistva 13. avgusta.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.