Palma gradi hotel u Grčkoj

Izvor: Kurir, 17.Sep.2012, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma gradi hotel u Grčkoj

Na svečanosti dodele indeksa brucošima Pedagoškog fakulteta u Jagodini predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma pozvao nadležne države organe da ne povećavaju školarine na fakultetima i najavio izgradnju hotela u Keramoti

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma pozvao je danas nadležne države organe da ne povećavaju školarine na fakultetima i da pomognu i studentima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na budžetu, jer veliki broj njihovih roditelja ima male plate ili nigde ne rade.

"Država će na taj način pokazati, kao i Jagodina, da su nam mladi zakon", rekao je Marković, pozdravljajući brucoše Pedagoškog fakulteta, kojima su svečano uručeni indeksi na početku nastave.

Marković je Pedagoškom fakultetu obećao milion dinara pomoći za sanaciju dela zgrade i izgradnju restorana s kuhinjom do 1. aprila iduće godine.

"Vaše zanimanje je vezano za decu, bez borbe protiv bele kuge nema dece, ali ja sam siguran kada vi završite fakultet, za vas će biti dovoljno dece jer se mi u Jagodini borimo protiv bele kuge", rekao je Marković brucošima i naveo da grad Jagodina za svako rođeno dete daje po 1.200 evra, ima najjeftiniji vrtić u zemlji, šalje školsku decu na letovanje, pomaže trudnice.

On je podsetio da studenti koji studiraju u Jagodini i koji su iz Jagodine, a studiraju u nekom drugom gradu, imaju besplatnu posetu Akva parku, Muzeju voštanih figura, ZOO vrtu, utakmicama FK Jagodine.

Uz podsećanje da je na Pedagoškom fakultetu dve trećine studenata iz drugih gradova, Marković je poručio brucošima da je sigran da će Srbija, kada oni završe faklutet, imati "toliko dece da oni koji rade u prosveti ne ostanu bez posla".

Dekan fakluteta Sretko Divljan je rekao studentima da od njih čekuje da budu "tvorci svega lepog u budućnosti".

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Jagodne Ratko Stevanović, pesnik i dobitnik diplome "Narodni učitelj" Pedagoškog fakulteta Dobrica Erić i pesnik Slobodan Raketić.

U Prvu godinu osnovnih studija, na tri studijske grupe, ove godine je upisano 210 studenata, 105 budžetskih.

Na Pedagoškom fakultetu u Jagodini, koji je nastavio tradiciju školovanja učitelja dugu 214 godina, od osnivanja Muške učiteljske škole, danas studira 800 redovnih i 400 vanrednih studenata.

Palma je najavio i da će u mestu Keramoti, preko puta grčkog ostrva Tasos, gde je Jagodina od opštine Hrisopuli dobila dva hektara zemlje, za dve do tri godine biće izgrađen hotel.

"Biće izgrađen hotel ili više hotela sa pratećim sadržajima, u koje će ići naši đaci", rekao je Marković.

Poslednjih nekoliko godina o trošku grada na letovanje u Grčku šaljemo maturante srednjih škola i to "plaćamo kao Grčka", a sa izgradnjom naših hotela biće drukčije, kazao je Marković.

On je istakao da je Jagodina, dobijanjem ovog zemljiša, Srbija "ušla u EU preko Jagodine".

Jagodina i Hrisopuli su gradovi pobratimi, sarađuju poslednjih 15 godina, a zvanična predaja zemljišta u Keramoti obavljena je 8. septembra između predsednika opštine Hrisopuli Savasa Mihalidisa i Markovića.

Jagodina je Hrisopuli, 2008. godine, poklonila hektar zemljišta u Industrijskoj zoni na Koridoru 10 za izgradnju privrednih objekata.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Palma gradi hotel u Grčkoj

Izvor: Glas javnosti, 17.Sep.2012

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma pozvao je danas nadležne države organe da ne povećavaju školarine na fakultetima i da pomognu i studentima na budžetu, jer veliki broj njihovih roditelja ima male plate ili nigde ne rade..."Država će na taj način pokazati,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.