Paket-bomba za Berluskonija zatvorio aerodrom

Izvor: Studio B, 03.Nov.2010, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paket-bomba za Berluskonija zatvorio aerodrom

Ponovo je uspostavljen saobraćaj na aerodromu Bolonja, na severu Italije, koji je zatvoren sinoć, posle sletanja avion u kojem je bio paket-bomba, adresiran na premijera Silvia Berluskonija.

Moguće prisustvo eksploziva u avionu koji je iz Atine leteo za Pariz, otkrila je privatna transportna firma TNT, zahvaljujući proveri spiska paketa psolatih tokom poslednjih sati. Provera je uvedena posle otkrića drugih sumnjivih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << paketa poslatih iz Grčke, uključujući i paket za kancelara Nemačke Angelu Merkel.

Čim je utvrđeno da je u avionu pošiljka za Berluskonija, posadi je naređeno da hitno sleti u Bolonji.

Mali paket, težine oko dva kilobrama, izgledao je kao pošiljka knjiga. Kada je policija posebnim uređajem pokušala da otvori paket, on se zapalio. Niko nije povređen.

Avion je trebalo da sleti u Parizu, a pošiljke da budu prevezene u distributivni centar TNT u Liježu, Belgija, odakle bi paket za Berluskonija bio odnet za Rim.

Jedan paket-bomba, adresiran na predsednika Francuske Nikolu Sarkozija, zaustavljen je u ponedeljak u Atini, a drugi, adresiran na Angelu Merkel, zaustavljen je i neutralisan u utorak u Nemačkoj.

Grčka policija je u ponedeljak i utorak presrela još osam paketa-bombi, adresiranih na ambasade u Atini. Od toga su tri paketa eksplodirala, ne izazivajući žrtve. Sinoć su na aerodromu Atina neutralisana još dva sumnjiva paketa.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAKET BOMBA ZA BERLUSKONIJA ZATVORIO AERODROM

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010

RIM - Ponovo je uspostavljen saobraćaj na aerodromu Bolonja, na severu Italije, koji je zatvoren sinoć, posle sletanja aviona u kojem je bio paket bomba, adresiran na premijera Silvija Berluskonija...Moguće prisustvo eksploziva u avionu koji je iz Atine leteo za Pariz, otkrila je privatna transportna...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.