Pajtić: Srbija i Grčka nisu isto

Izvor: Radio 021, 12.Feb.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Srbija i Grčka nisu isto

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić poručio je da ta stranka ne odstupa od socijaldemokratske politike, kao i da je to opredeljenje kompatibilno sa predlogom funkcionera stranke Borka Stefanovića o novom ekonomskom programu.

"U DS postoje ljudi koji stranku vide na levom centru, ili malo više levo, ili malo više u centru, ali mi od svoje socijaldemokratske poltike ne odstupamo. Mi kao stranka sve vreme kritikujemo mere štednje preko grbače srednjeg sloja", rekao je Pajtić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Na pitanje da li će DS krenuti putem Sirize, on je naveo da u tom programu ima interesantnih stvari koje treba razmotriti i o kojim će se unutar stranke razgovarati, ali je istakao da se srpska i grčka situacija ne mogu porediti.

"Realno je biti protiv smanjenja plata i penzija, ali nije realno da Srbija kaže ne MMF-u ili nekoj drugoj međunarodnoj finansijskoj organizaciji. Mi nismo Grčka i ne možemo da izađemo iz monetarne unije kad i nismo u njoj", rekao je Pajtić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.