PRITISCI UVEK POSTOJE Grčka predsednica srušila snove Kurtiju: Naš stav ostaje nepromenjen i stabilan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2023, 13:21

"PRITISCI UVEK POSTOJE" Grčka predsednica srušila snove Kurtiju: Naš stav ostaje nepromenjen i stabilan!

Ona je naglasila da Atina smatra da je Zapadni Balkan deo Evrope.

Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu izjavila je nakon nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nakon plenarnog sastanka delegacija Srbije i Grčke da stav te zemlje u vezi sa Kosovom i Metohijom ostaje čvrst i nepromenjen. Ona je naglasila da pritisci uvek postoje, ali to nije uticalo na stav Grčke o Kosovu i Metohiji.

Na pitanje o sastancima održanim u Ohridu u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dijaloga Beograda i Prištine, kazala je:

- Moja zemlja uvek je imala mišljenje da Srbija pripada evropskoj porodici. Mi podržavamo dijalog Beograda i Prištine i nedavne razgovore. Naš cilj je jačanje ekonomske pozicije Srbije. Cilj je dijalog i priključenje Zapadnog Balkana EU. Naš stav u vezi sa KiM ostaje nepromenjen i stabilan - rekla je Sakelaropulu.

- Proširenje, uz priključivanje Zapadnog Balkana EU, obezbediće mir i bezbednost ovom području i sprečiće kretanje odnosno uticaj trećih strana koje imaju želju da intervenišu na ovom području. Mi imamo višestruku korist kako u odnosu na te zemlje koje se nalaze na području Zapadnog Balkana, tako i vezano za budućnost EU - poručila je grčka predsednica.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.