Izvor: Muzika.co, 27.Jan.2015, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMINUO ČUVENI GRČKI MUZIČAR DEMIS RUSOS

Slavni grčki pevač Demis Rusos, jedan od retkih muzičara sa Balkana koji je ostvario svetsku karijeru i slavu, preminuo je u 69-oj godini .
Muzičku karijeru Demis Rusos je započeo u rok bendu “Aphrodite’s Child” u kome je svirao i Vangelis, kasnije čuveni kompozitor filmske muzike . Ovaj progresiv rok bend je trajao od 1968. do 1972. godine i za kratko vreme uspeli su da postanu popularni u većem delu Evrope , najviše zahvaljujući njihovom prvom hitu “Rain >> Pročitaj celu vest na sajtu Muzika.co << and Tears” . Nakon objavljivanja albuma “666” , jednog od važnijih evropskih progresiv-rok izdanja, bend se razilazi , a Demis se okreće solo karijeri.
Veliki hitovi tokom njegove solo karijere bili su “My Friend The Wind”, “My Reason”, “Forever And Ever”, “Velvet Mornings”, “Goodbye My Love, Goodbye”, “Someday Somewhere” , “Lost in love”, “Lovely Lady Of Arcadia”. Jedan je od retkih muzičara koji je sa područja Balkana uspeo da napravi svetsku karijeru i postane poznat širom sveta, a najpopularniji je bio u Japanu, Latinskoj Americi, Bliskom istoku i naravno celoj Evropi.
Okušao se i na polju filmske muzike , a najpoznatiji filmovi kojima je dao muzički doprinos su “Blade Runner” i “Oskarom” nagrađene  “Vatrene kočije” (Chariots of Fire), za koji je muziku komponovao Vangelis.
Demis Rusos je poslednjih godina imao velike zdravstvene probleme, a preminuo je u bolnici “Ygeia” u Atini gde je boravio duže vreme. Demis Rusos biće sahranjen 30.01. 2015. na “Prvom groblju” u Atini gde počivaju najvažnije ličnosti iz grčke istorije.

Nastavak na Muzika.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Muzika.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Muzika.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.