Izvor: Blic, 06.Jul.2023, 08:52

POKRIVAĆE GA ZEMLJA IZ SRBIJE, CRNE GORE I RS Danas sahrana deda Đorđa, čuvara Zejtinlika, tamo gde je i kako je želeo (FOTO)

Najdugovečniji i najomiljeniji čuvar Zejtinlika, deda Đorđe Mihailović, biće sahranjen danas, u podne, po grčkom vremenu, odnosno u 11 po srpskom, i to baš onako kako je želeo. Počivaće u kripti pored oca Đure i dede Save, na srpskom vojnom groblju, koje su i oni za života čuvali. Jedan važan detalj obeležiće sahranu, deda Đorđa će pokrivati zemlja iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, koju donosi ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković, saznaje "Blic".
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahranjen deda Đorđe: Na večni počinak ispraćen uz himnu "Bože pravde"

Izvor: B92, 06.Jul.2023

Čuvara Zejtinlika na večni počnak ispratili rodbina, poštovaoci, delegacije Srbije i Grčke...Počivaće u kripti pored oca Đure i dede Save, na srpskom vojnom groblju, koje su i oni za života čuvali. Jedan važan detalj obeležiće sahranu, deda Đorđa će pokrivati zemlja iz Srbije, Crne Gore...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.