PAO krenuo i po Motiejunasa – sprema se deseto pojačanje

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 18:01

PAO krenuo i po Motiejunasa – sprema se deseto pojačanje

Grčki Panatainaikos bez zadrške radi na jačanju igračkog kadra za narednu sezonu, a Litvanac Motiejunas je novo ime "na radaru" Atinjana.

Prema navodima grčkog novinara Arisa Barkasa (Eurohoops), Panatinaikos pregovara sa Motiejunasom kome je sa krajem minule sezone istekao ugovor sa Monakom.

Ovaj košarkaš bio je važna karija ekipe Saše Obradovića u prethonoj sezoni u kojoj je Monako, pored osvajanja titule državnog prvaka, igrao i na završnom turniru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrolige.

Motiejunas ima veliko internacionalno iskustvo.

Posle igranja u domovini, nastupao je za Trevizo, Prokom, potom se oprobao u NBA gde ga je Minesota draftovala 2011. pa trejdovala u Hjuston.

Igrao je još i za Nju Orleans i San Antonio.

Pre konačnog povratka u Evropu, branio je i boje pojedinih kineskih klubova - Šandonga, Šangaj Šarksa i Ćinjang Tajgersa. U Kini se profilisao u jednog od najboljih stranaca koji je igrao u toj zemlji.

Ako dogovri prelazak u PAO, biće deseto pojačanje Atinjana za narednu sezonu.

U klub su ovog leta stigli Kajl Gaj, Kostas Adetokoumbo, Dimitris Moraitis, Luka Vildosa, Matijas Lesor, Dinos Mitoglou, Kostas Slukas, Joanis Papapetru i Džerian Grant.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZOVE GA PAO, ON BI KOD OBRADOVIĆA: Litvanski centar blizu konačne odluke

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 15:52

Primamljiva ponuda iz Atine...Litvanski centar Donatas Motiejunas veoma je blizu obnavljanja ugovora sa ekipom Monaka, iako je na stolu imao primamljivu ponudu Panatinaikosa...Tridesetdvogodišnji centar iza sebe ima odličnu sezonu, u kojoj je uspehu ekipe Saše Obradovića u Evroligi doprineo sa 8,5...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.