Otpušteni radnik ubio jednog i ranio tri čoveka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2012, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpušteni radnik ubio jednog i ranio tri čoveka

SOLUN -

Otpušteni radnik fabrike za proizvodnju plastike na severu Grčke ubio je danas jednog i ranio troje ljudi, a još nekoliko radnika drži kao taoce, saopštila je grčka policija.

Incident se dogodio u gradu Komotini, oko 800 kilometara severoistočno od Atine, u fabrici koja proizvodi plastične kante za smeće.

Napadač je identifikovan kao 52-godišnji bivši zaposleni, otpušten >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre osam meseci.

Zbog incidenta je blokirana cela industrijska zona Komotinija, grada sa 65.000 stanovnika.

Državna televizija prenela je da specijalne policijske snage razmatraju kako da upadnu u fabriku, ali vlasti nisu potvrdile te navode.

Jedan od zvaničnika lokalnog centra za zapošljavanje rekao je agenciji AP da je napadač u teškoj finansijskoj situaciji i da su mu u fabrici bili obećali da će ga ponovo zaposliti.

"Radio je u fabrici nekoliko godina. Otpušten je pre osam meseci i oni su obećali da će ga ponovo zaposliti. Njegove kolege su mi rekle da nije ništa jeo četiri dana", rekao je taj zvaničnik.

Nezaposlenost u Grčkoj udvostručila se od početka finansijske krize pre dve godine i sada iznosi 21 odsto, dok na severu zemlje dostiže i 24 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.