Otkrivena statua Herkula iz 2. veka

Izvor: Beta, 16.Avg.2011, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena statua Herkula iz 2. veka

JERUSALIM, 16. avgusta 2011. (Beta-AFP) - Jedna mermerna statua Herkula, poluboga iz grčke i rimske mitologije, iz 2. veka, nedavno je otkrivena u Izraelu, saopštio je u utorak predstavnik ureda za antikvitete.

"Kip od belog mermera, visoka pola metra, izuzetne umetničke lepote, pravi je raritet jer taj materijal ne postoji u Izraelu što znači da je uvezen", izjavio je državnom radiju Valid Atraš.

"Skulptura bez glave verovatno potiče iz 2. veka nove ere a nadjena je na lokalitet Horvat Tarbenet, u ostacima rimskih termi", u blizini Afule, severoistočno od od Tel Aviva. Atraš je dodao da će bista, koja preko jednog ramena ima prebačenu kožu lava, posle restauracije biti predstavljena javnosti.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkrivena statua Herkula iz drugog veka

Izvor: Mondo, 16.Avg.2011

Jedna mermerna statua Herkula visoka pola metra, poluboga iz grčke i rimske mitologije, iz 2. veka, nedavno je otkrivena u Izraelu.

Nastavak na Mondo...

Otkrivena mermerna Herkulova statua iz 2. veka

Izvor: Blic, 16.Avg.2011

Jedna mermerna statua Herkula, poluboga iz grčke i rimske mitologije, iz 2. veka, nedavno je otkrivena u Izraelu, saopštio je danas predstavnik ureda za antikvitete. .."Statua od belog mermera, visoka pola metra, izuzetne umetničke lepote, pravi je raritet jer taj materijal ne postoji u Izraelu što...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.